Dr. Hauschka - Arckezelés

A Dr. Hauschka kozmetikumok eredetileg nem azért kapták a gyógyító jelzőt, mert a bőr betegségeit akarták velük gyógyítani. A cél az volt, hogy az egyoldalúságokat mutató - száraz, tisztátalan, zsíros, érzékeny vagy túl korán öregedő - bőrt a készítményekkel ismét harmonizálják, működését normalizálják, és ezt az állapotot fönn is tartsák. A Dr. Hauschka homeopátiás kozmetika egyrészt terápiás hatása, másrészt biológiai minősége következtében ma aktuálisabb, mint valaha.

A készítmények bőrünket védő, erősítő, megelevenítő, regenerációját segítő hatása minden életkorban nélkülözhetetlen. Nem célja, hogy látszólagos hatásokat érjen el, nem alakít ki függőséget. A kezeléssel minden bőr megtanul lépésről lépésre normális, egészséges bőrré válni.

Tovább az árlistához >>

Kozmetika elérhetősége, Érd: Tovább >>

Online bejelentkezés esetén visszahívjuk! Tovább >>

Szépség és harmónia – a klasszikus Dr. Hauschka kezelés

Talán meg fogja Önt lepni: a Dr. Hauschka arckezelés lábfürdővel kezdődik. A sugárzóan szép archoz vezető úton az első lépés: a jólesően átmelegített lábakból sugárzó ellazulás, ami az egész testet átjárja.

Hauschka1.jpg

A zsályás lábfürdő hozzásegíti Önt ahhoz, hogy "magába szálljon"; minden gondot, gondolatot, melyek egyébként elmaradhatatlan kísérőink, egy rövid időre el tudjon hallgattatni, hogy így teljesen átadhassa magát a kezelésnek.

A lábfürdőt a lábak bedörzsölése követi - a gondos ápolás erőt ad az élet további formálásához. A lábfürdő a polaritás elve alapján felszabadítja a fejet, egészen "érzővé" teszi Önt, ezzel befogadókésszé válik a kezelés további mozzanataira.

A lábak ápolása után a test ellenkező pólusához fordulunk - a fej, nyak lazítása, feszültségeinek feloldása következik. Korunkban, különösen azoknál, akik sokat ülnek (pl. számítógép mellett végzett munka) és munkavégzéshez egyoldalúan csak kezüket – karjukat - fejüket használják, a testnek ez a felső része különösen erős és egyoldalú terhelést kap, ezért fontos a kezelésnek ez a bevezető, "alapozó" szakasza.

Ezt követően a test középső részével foglalkozunk. A kar, váll, törzs izmainak ellazítása és a kezek, karok bedörzsölése, ápolása után kezdődhet a tulajdonképpeni arckezelés.

Minden eredményes arcápolás alapfeltétele az alapos, kíméletes tisztítás. A Dr. Hauschka kozmetikai kezelésben illatos borogatások segítségével előtisztítást kap a vendég, majd a mandulaőrleményt tartalmazó tisztító krémmel letisztítjuk az arc, nyak, dekoltázs bőrét. A tisztító emulzió egyben segíti is a bőr felépítését. A tisztítás ritmikus "adok-kapok" folyamat: a bőr átjárhatóvá válik, fölveszi a tisztító szubsztanciát és leadja tisztátalanságait. A letisztított bőrt arctonikkal átsimítjuk, ezzel erősítést kap a bőr.

A tisztítást követően gyógynövény kivonatokat tartalmazó gőzzel átmelegítjük bőrét, ami javítja a vérellátást és gyulladáscsökkentő hatású. A bőr kitisztítása után gyógyiszap alapú maszkot helyezünk föl, ami minden tisztátalanságot magába szív, ezen kívül megnyugtatja a bőrt és ismét zárja a tisztítás során megnyitott pórusokat. A maszkot minden vendég számára individuálisan állítjuk össze. Időtartama szintén egyéni, az aktuális bőrállapottól függ.

A kezelés központi történése: a nyirokstimuláció

Az intenzív tisztítást-harmonizálást nyirokstimuláció követi. A nyiroknedvek teljes bőrfelületünket - és teljes organizmusunkat - átáramolják, méregtelenítésünk alapvető szervét képezve. Ez a folyadék a szövetekből a nyirokerekbe áramlik, melyeket számtalan nyirokcsomó tagol.

A csomóknak tisztító-méregtelenítő funkciójuk van. A kozmetikai kezelések során a nyirokrendszert csak stimulálni szabad, egyéb beavatkozás az orvos feladata. A Dr. Hauschka nyirokstimulációt finom ujjmozdulatokkal és ecsetvonásokkal, kézmozdulatokkal végezzük. Ezzel elérjük a kötőszöveti folyadék harmonikus áramlását. A kezelés belenyúl folyadéktestünk eleven áramlásaiba, életerőink mozgásába, ezzel a teljes embert harmonizálja.

A bőr és az organizmus erősítése

A bőr most teljesen nyitott - ismét zárni kell hát és megerősíteni, hogy erőteljesen léphessen újból a külvilágba. A bőrápoló ampullák felépítő szubsztanciákkal látják el a bőrt, ezt az Ön aktuális bőrállapotának megfelelő pakolás felhordása követi.

Hauschka2.jpg

A revitalizáló pakolás segíti a bőr felfrissülését, regenerációját - de segítséget ad a tisztátalan, gyulladt bőrnek is egészsége visszahódításában.

Az aknés, gyulladt bőr a legnagyobb segítséget a felmelegített arcolajjal készített olajpakolástól kapja.

A rózsa pakolás egyrészt a bőr folyadékháztartását, ezáltal feszességét, rugalmasságát támogatja, a korán megjelenő finom ráncok megjelenését késlelteti.

Végül a nagyon száraz bőr kényeztetéséhez leginkább a krémpakolás járul hozzá, ez a legtartalmasabb pakolás.

Amíg a pakolás kifejti hatását, addig a Dr. Hauschka bőrápoló olajok közül kiválasztjuk az Önnek leginkább megfelelőt, amivel dekoltázsmasszázst végzünk.

A megfelelő olaj gyógyító erőkkel ajándékozza meg Önt. Mindezek a mozzanatok egy kívülről befelé irányuló, hosszantartó hatású harmonizálást eredményeznek, amit a kezelést követően még jó ideig tapasztalni fog.

Legvégül a kezelés befejezéseképpen - a pakolás eltávolítása, a bőr újbóli tonizálása után - nappali ápoló készítményeket, igény esetén sminket kap a bőre, hogy Ön ismét frissen, biztonsággal térjen vissza az Önre váró feladatokhoz.

Tovább az árlistához >>

Kozmetika elérhetősége, Érd: Tovább >>

Online bejelentkezés esetén visszahívjuk! Tovább >>

Őrizze meg bőre fiatalságát
 
Problémás tini bőr házi ápolása